Dwa ciała króla i naród polityczny. Kształtowanie się tożsamości chłopskiej w kontekście procesów narodowotwórczych - Michał Rauszer (Sprawy Narodowościowe. Seria nowa, 2018)
The king’s two bodies and political nation. Formation of peasants’ identity in the nation-building context