Еколого-економічна порівняльна оцінка плазмохімічної і ультрафіолетової деструкції АПАР - Світлана Олександрівна Доленко; Олександр Віталійович Мамаєнко; Валерія Володимирівна Вембер; Євгеній Вікторович Рогожин (Вісник Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»: Серія «Хімічна інженерія, екологія та ресурсозбереження», 2020)
Шляхом класичного біотестування на культурі D. magna досліджено токсичність продуктів деструкції додецилсульфату натрію у водному середовищі та визначено питомі енергозатрати при впливі коронного розряду і вакуумного ультрафіолетового випромінювання (185 нм), а також проведено еколого-економічну порівняльну оцінку плазмохімічної і ультрафіолетової деструкції АПАР. Показано, що за обома дослідженими показниками очистка води від АПАР більш ефективна при використанні ВУФ-випромінювання, ніж позитивного коронного розряду.