تدوین و اولویت‌بندی راهبردهای اکوسیستم کارآفرینی صنایع‌دستی اقوام ترکمن با رویکرد ترکیبی SWOT/AHP - محسن مطیعی; امیر محمد خانی; زهرا نعیمی (Jilvah-i hunar, 2020)
به‌کارگیری مدل‌های برنامه‌ریزی راهبردی در بخش‌های مختلف صنعتی به امری رایج تبدیل‌شده است. هدف از تدوین راهبرد پژوهشی در صنایع‌دستی توسعه کسب‌وکارهای جدید جهت کارآفرینی مولد و ایجاد اشتغال است که نیازمند توجه به اکوسیستم کارآفرینی است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و به لحاظ ماهیت، توصیفی-تحلیلی است. جامعه آماری پژوهش، کلیه خبرگان آشنا به فرایند پژوهشی و محیط داخلی و خارجی موثر بر این حوزه می‌باشند. بدین منظور، نمونه‌ها به‌صورت غیر تصادفی انتخاب شدند؛ و پس از آشنا نمودن با تدوین راهبرد پرسش‌نامه مربوطه تکمیل گردید. جهت تدوین راهبردهای پژوهشی مورد مطالعه از مدل SWOT و برای الویت‌بندی عوامل موثر بر آن‌که شامل سطح هدف، معیارها،  زیر معیارها و گزینه‌های راهبردی از تحلیل سلسله مراتبیAHP استفاده گردیده است. نتایج حاصله بیان‌گر این است: منحصر به‌فرد بودن زیورآلات اقوام ترکمن با بیش‌ترین وزن با الویت‌ترین راهبرد برای اجرا در حوزه صنایع‌دستی این مجموعه است. درنتیجه، فعالان حوزه صنایع‌دستی مورد مطالعه بایستی با استفاده از نقاط قوت خود بکوشند تا از فرصت‌های پیش رو به بهترین حالت ممکن بهره‌برداری نمایند.