Kommunerne og INSPIRE - Er der en sammenhæng? - Inge Flensted (Geoforum Perspektiv, 2014)
Umiddelbart er kommuneren hverken dataejere eller dataansvarlige i forbindelse Danmarks indberetning af data til Inspire, Men graver man ned i de faktiske dataindberetninger, ser man, at kommunerne i stor stil er leverandører af data såvel igennem FOT som igennem Danmarks Areal-Information, www.arealinfo.dk. Og der er ikke tvivl om, at INSPIRE såvel vil sætte rammer for som give inspiration til den danske kortlægning også i FOT-regi