İkili Ölüm Cinayet İntihar Olgusu - Murat Serdar Gürses; Bülent Eren; Okan Akan; Nergis Cantürk; Selçuk Çetin (Adli Tıp Bülteni, 2014)
Cinayet-intihar olayı bir failin bir ya da daha fazla kurbanı öldürdükten hemen sonra ya da kısa bir süre sonra kendini öldürmesi olarak tanımlanır. Olaylar genelde bir çifti içerdiğinden dolayı “İkili ölüm” (dyadic death) terimi bu olaylar için de kullanılmıştır. İkili ölümler genelde aile içersinde görülmekte olup failler erkek, kurbanlar ise kadındır. İkili ölümlerin de nedenleri arasında aile içi ilişkilerde bozulma, zihinsel ya da somatik hastalıklar ve maddi sıkıntılar yer almaktadır. İlk olarak Marzuk ve arkadaşları tarafından cinayet-intihar vakaları olayın faili ve kurban arasındaki ilişkiye ve failin dürtüsüne (kıskançlık, intikam, maddi sıkıntı vs.) göre sınıflandırılmıştır. Yaklaşık 30 sene önce boşanan ve son 1 senedir tekrar beraber yaşamaya başlayan çiftin, kurbanın kesici delici alet yaralanması, failin ise ası sonucu öldüğü cinayet intihar olgusu literatür eşliğinde tartışılmıştır.