Hiperamonemili Üç Yenidoğan Bebekte Devamlı Venovenöz Hemodiafiltrasyon - Hacer YILDIZDAŞ; Dinçer YILDIZDAŞ; Ferda ÖZLÜ; Kurthan MERT; Neslihan MUNGAN (Cukurova Medical Journal, 2015)
Yenidoğan bebeklerde hiperamonemi, hipotoni, letarji, nöbetler ve koma ile karakterize ensefalopati tablosuna yol açabilir. Akut dekompanse olmuş hiperamonemi tedavisinde devamlı venovenöz hemodiafiltrasyon tedavi seçeneği olabilir. Burada hipotoni, konvülziyon ve hiperamonemi olan üç yenidoğan olgusu sunulmuştur.yaşamlarının ilk üç gününde amonyak değerleri 4609, 1023, 1949 microgram/ml idi. Devamlı venovenöz hemodiafiltrasyon ile başarılı bir şekilde tedavi edilerek tedavinin ilk 24 saatinde amonyak değerleri 268, 164 65 microgram/ml'ye azaltıldı.hafif hipotermi ve anemi komplikasyon olarak saptandı.