Burun Kemiği Kırıklarının Türk Ceza Kanunu Çerçevesinde Değerlendirilmesi - Hüseyin Kafadar; Safiye Kafadar (Adli Tıp Bülteni, 2014)
Amaç: Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 87. Maddenin 3. fıkrasında burun kemiği kırıklarının (lineer, deplase ve küçük kopma kırığı) hayat fonksiyonlarına etkisi ayrı bir kavram olarak yer almaktadır. Bu çalışmada burun kemiği kırığı bulunan olgulara düzenlenen adli raporlar ve karşılaşılan adli tıbbi sorunlar incelenmesi amaçlandı.