L.H. Remmerswaal, Een duurzame alliantie. Gilden en regenten in Zeeland, 1600-1800; Nico Slokker, Ruggengraat van de stad. De betekenis van gilden in Utrecht, 1528-1818 - Danielle van den Heuvel (BMGN: Low Countries Historical Review, 2012)
L.H. Remmerswaal, Een duurzame alliantie. Gilden en regenten in Zeeland, 1600-1800; Nico Slokker, Ruggengraat van de stad. De betekenis van gilden in Utrecht, 1528-1818