BETONUN DAYANIM VE DURABİLİTESİNİ SAĞLAYAN PARAMETRELER - Bahattin KÜÇÜK (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2000)
Bu çalışmada betonarme yapıların statik ve betonarme hesaplarında alınmış olan proje dayanımının, şantiyede üretilen betonda sağlanması gerektiği üzerinde durulmuştur. Kaliteli beton üretimi için etkin faktörler, daha önce yapılan deneysel çalışmalar yorumlanarak açıklanmıştır. Böylece bilimsel çalışmaların ön plana alınması ile inşaat sektöründeki mühendis, mimar, müteahhit ve taşeronların anlayıp kolayca uygulayacakları pratikliğin kazandırılması sağlanmıştır.