Фазі-контролер для мереж WiMAX - O. O. Semenova; K. O. Boyarskiy; O. M. Posternak (Vìsnik Nacìonalʹnogo Tehnìčnogo Unìversitetu Ukraïni Kììvsʹkij Polìtehnìčnij Ìnstitut: Serìâ Radìotehnìka, Radìoaparatobuduvannâ, 2015)
У статті пропонується використовувати для керування доступом до мереж WiMAX фазі-контролер, що дасть змогу уникнути перевантаження у мережі. Вхідними лінгвістичними змінними контролера є час очікування, довжина черги та розмір пакета, а його вихідною лінгвістичною змінною є величина пріоритету абонента. Розроблено структурну схему фазі-контролера. Визначено лінгвістичні змінні, терми та функції належності для вхідних та вихідних змінних. Розроблено базу правил. Проведене імітаційне моделювання роботи фазі-контролера в програмі Matlab 6.5.