آشنایی با GPS - علیرضا آزموده اردلان (اطلاعات جغرافیایی, 1994)
GPS (یا سیستم تعیین موقعیت جهانی) یک NAVATAR (یا سیستم ناوبری با استفاده از زمان و فاصله) است. این سیستم توسط وزارت دفاع آمریکا در حال تکوین است. امور مربوط به ایجاد این سیستم از سال 1973 با ترکیب دو پروژه نیروی هوایی و دریایی آمریکا شروع شده است. طرح این دو پروژه نیروی هوایی و دریایی آمریکا شروع شده است. طرح این دو پروژه از سال 1960 برای ایجاد سیستم ناوبری یک طرفه به صورت جداگانه به تصویب رسیده بود. GPS از سه بخش تشکیل شده که عبارت هستند از: الف) ماهواره ها؛ ب) کنترل کننده سیستم؛ ج) استفاده کنندگان از سیستم.