Jakość pracy naukowej, jej potwierdzenie a recenzja partnerska. Odbiór w środowisku naukowym i nieporozumienia. Postawy wobec recenzji partnerskiej (przekł. Tomasz Olszewski) - Adrian Mulligan (Biblioteka, 2009)
Barnes J., Proof and the syllogism, w:Aristotle on Science: The „Posterior Analytics”,red. E. Berti, 1981.