Наближений синтез оптимального керування для задачі оптимальної стабілізації зі швидко осцилюючими коефіцієнтами - O. A. Kapustyan (Sistemnì Doslìdženâ ta Informacìjnì Tehnologìï, 2019)
Розглядаються питання синтезу оптимальних граничних (залежних лише від часу) керувань для задачі оптимальної стабілізації зі швидко осцилюючими коефіцієнтами. Отримано вигляд усередненого керування зі зворотним зв’язком через коефіцієнти Фур’є усередненої задачі на власні числа. Наведено обгрунтування збіжності наближених керувань до точних, і встановлена властивість асимптотичної стійкості для вихідної системи, замкненої вказаним керуванням.