Qeshqer Uyğurliriniñ Depne Murasimliri - Hebibulla Tursun Uyğar (Uluslararası Uygur Araştırmaları Dergisi, 2015)
Azizane Kaşgar, Uygurların önemli ilim ve kültür merkezlerindedn biridir. Bu gizemli ve büyüleyici mekânın anlayışlı, inançlı ve çalışkan insanların tarihin en eski dönemlerinden beri oluşturdukları büyük kültür mirasları içinde folklor ürünleri ayrı bir yer tutmaktadır. Makalede ele alınan konuda, Kaşgar Konaşeher ilçesi, Taşmilik Köyü, Yenişeher ilçesi, Yamanyar Köyü, Barin Köyü, Yarkent ilçesi, Tağaçi Köyü, Peyzavat ilçesi, Ördeklik Köyü örnek seçilmiştir. Makalede, folklor ürünlerinden defin adetleri ve özellikle Kaşgar Uygurlarının ölüm adetleri üzerinde durulmuştur.