Liberalizm Sorguda mı - Mehmet Bulut (Eskiyeni, 2010)
Batı Avrupa'da XV. yüzyılın başlarından XVIII. yüzyılın ortalarına kadar devletin her alanda desteklediği iş adamları (burjuva) başta kendi coğrafyaları olmak üzere dünyanın birçok bölgesindeki ekonomilerde etkin konuma gelmişler ve dünyanın diğer bölgelerindeki meslektaşlarıyla kıyaslandığında önemli ölçüde farklılaşmış, zenginleşmiş ve palazlanmışlardı.