Yürüyen Dalga Ultrasonik Motor İçin Sayısal Denetimli Bir Kompakt Hız Sürücüsünün Tasarımı Ve Gerçekleştirilmesi - Altan Gencer (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2013)
Bu makalede, yürüyen dalga ultrasonik motor için sayısal denetimli kompakt bir hız sürücüsü tasarlanmış ve gerçekleştirilmiştir. Sürücü basit, hafif ve küçük olmakla beraber ultrasonik motorun hız ve yön komutları sayısal olarak girilirken gerçek motor hızı, gerilimi ve akımı bir display üzerinden izlenebilmektedir. Gerçekleştirilen sayısal denetimli sürme sisteminin deneyleri değişik hız ve yük şartlarında laboratuarda yapılmış ve elde edilen sonuçlar sunulmuştur.