Огляд програмного забезпечення для комп'ютерного моделювання у профільному навчанні фізики - Арнольд Ків; Олександр Мерзликін; Євгеній Модло; Павло Нечипуренко; Ірина Тополова (Освітній вимір, 2019)
У статті розглядається можливості використання спеціалізованих програм (віртуальні лабораторії та тренажери, програмне забезпечення для моделювання природних процесів) та загального (мови програмування та бібліотеки, таблиці, CAS) у шкільних дослідженнях.