Сучасні виклики і загрози правової культури молоді - R.G. Drapushko; P.V. Gorinov (Аналітично-порівняльне правознавство, 2022)
Мета: комплексне дослідження сучасних викликів і загроз правової культури в молодіжному середовищі та пропозиції з підвищення рівня правової культури. Методи дослідження: пізнавально-аналітичний, порівняльно-правовий аналіз, об’єктивної істини та ін. Результати: узагальнені механізми деструктивного впливу на правову культуру молоді, виокремлено окремі, найбільш вразливі форми прояву правового нігілізму в молодіжному середовищі та запропоновані шляхи підвищення рівня правової культури. Обговорення: з’ясовано нормативне закріплення протидії булінгу, узагальнено досвід проведення просвітницько-правової роботи окремими державними інституціями, запропоновано шляхи вдосконалення системи правової освіти молоді з метою підвищення правової культури і протидії окремим проявам правового нігілізму.