PROFILUL DE SIGURANȚĂ AL MEDICAMENTELOR ANTITUBERCULOASE - Lucia ȚURCAN; Lilia PODGURSCHI; Tatiana RAKOVSKAIA; Artur SAITOV (Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei: Ştiinţe Medicale, 2024)
Studierea profilului de siguranță a medicamentelor antituberculoase prezintă o prioritate în elaborarea unui regim de tratament cît mai eficient și cu un grad inalt de tolerabilitate pentru pacienți. Dezvoltarea reacțiilor adverse a medicamentelor antituberculoase continuă să rămîna una din cauzele principale de complianță joasă sau chiar abandonarea tratamentului administrat. Depistarea, raportarea și analiza aprofundată a efectelor adverse asociate administrării medicamentelor antituberculoase, atît pentru medicamentele de prima linie, cât și de linia a doua, servește drept garant al unui tratament reușit.