M2-metoden: Minne och motivation i harmoni för ökad genomströmning - Leonard Suppatt Ngaosuvan (Högre Utbildning, 2013)
<!-- @page { margin: 0.79in } P { margin-bottom: 0.08in; direction: ltr; color: #000000; widows: 0; orphans: 0 } P.western { font-family: "Times New Roman", serif; font-size: 12pt; so-language: en-US } P.cjk { font-family: "DejaVu Sans", "MS Mincho"; font-size: 12pt; so-language: zh-CN } P.ctl { font-family: "DejaVu Sans", "MS Mincho"; font-size: 12pt; so-language: hi-IN } A:link { color: #0000ff } --> God genomströmning är en ekonomisk förutsättning för lärosäten inom högre utbildning. Studiens syfte var att testa en didaktisk metod där studenter övar med tentamensuppgifter under kursens gång. Metoden testades på ett moment i metod och statistik på en samhällsvetenskaplig utbildning. Ett treveckorsmoment i kvantitativ metod och statistik genomfördes på avancerad nivå och bestod av föreläsningar, statistikövningar och gruppövningar. Inför momentet presenterades 117 uppgifter ur vilka ett stratifierat slumpvist urval konstituerade salstentan. Studenterna arbetade självständigt med studieuppgifterna med lärarstöd. Resultatet visade god genomströmning, där samtliga 64 förstagångstentander blev godkända. Metodens framgång i genomströmning förklaras i termer av både minnes- och motivationspsykologi.