نقش رهبری معنوی در نشاط سازمانی با توجه به میانجیگری توانمندسازی روان‌شناختی - احمد عربشاهی; زهرا زنگنه ابراهیمی (مطالعات مدیریت راهبردی دفاع ملی, 2023)
هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر رهبری معنوی بر نشاط سازمانی با نقش میانجی توانمندسازی روانشناختی بود. نوع تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت و روش، توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش کلیه کارکنان مجتمع سنگ آهن سنگان در سال 1399 برابر با 480 نفر بودند که با توجه به جدول مورگان، تعداد 214 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده به‌عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. دادهها با استفاده از سه پرسشنامه استاندارد رهبری معنوی فرای و همکاران (2005)، نشاط سازمانی کرولف (2007) و توانمندسازی روانشناختی اسپریتزر و میشرا (1995) جمع آوری شد. ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامهها به ترتیب برابر با 93/0، 90/0 و 92/0 به‌دست آمد و پایایی تایید شد. همچنین روایی محتوایی پرسشنامه‌ها به تایید اساتید رسید. داده‌ها در دو قسمت آمار توصیفی و آمار استنباطی با استفاده از نرم افزارهای Spss25 و Smartpls3 تجزیه و تحلیل شد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد رهبری معنوی بر نشاط سازمانی و توانمندسازی روانشناختی کارکنان تاثیر مثبت و معناداری دارد. توانمندسازی روانشناختی بر نشاط سازمانی کارکنان تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین توانمندسازی روانشناختی تاثیر رهبری معنوی بر نشاط سازمانی کارکنان مجتمع سنگ آهن سنگان را میانجیگری جزئی میکند.