Tarih Boyunca Selefi Söylem - Mehmet Zeki İşcan (Eskiyeni, 2012)
Selefîlik kavramının fikrî muhtevası konusunda bir karışıklık bulunmaktadır. Bazen selefîlik, katı gelenekçilik, ilksel gelenekçilik, bazen geleneğini inkar, bazen dini ihya, dini ve aklı hurafelerden ve bidatlerden temizleme hatta dini yenilik ve Islami modemizm olarak görülmektedir.