Аналіз ризиків проекту за допомогою текстового інтелектуального аналізу даних коментарів у системі управління проектами JIRA - Anna A. Liednikova; Danylo V. Shypik; Petro I. Bidyuk (Sistemnì Doslìdženâ ta Informacìjnì Tehnologìï, 2020)
У ході дослідження розроблено методологію та створено програмний продукт для визначення ризиків проекту на базі комунікації розробників, подано результати роботи програми на даних реального проекту CASSANDRA компанії Apache Software Foundation. Методологію реалізовано на основі вже відомих алгоритмів визначення емоційних складових у тексті VAD та матричних методів аналізу ризиків проекту з використанням власних розробок, що дозволять об’єднати ці різні підходи. Визначення назви потенційних ризиків визначається за допомогою моделі побудови тем LDA. Отримані результати допоможуть визначати важливість задачі відповідно до комунікацій та ранжувати їх у середині проекту за важливістю та потреби додаткової уваги, що в контексті продукту дасть змогу менеджерам проекту більш швидко розуміти та вирішувати проблеми.