Krajevna identiteta na primeru srednje in zgornje Gorenjske - Marijan M. Klemenčič (Dela, 1995)
Krajevna identiteta kot najnižja stopnja regionalne identitete se krepi, čeprav je manj enotna in enoznačna kot v agrarni družbi.