Anizometropik Ambliyopi Olgularında Retina Sinir Lifi Tabakası, Maküla Kalınlığı ve Gangliyon Hücre Kompleksinin Değerlendirilmesi - Nurdan Gamze Taşlı; Turgay Uçak; Erdinç Bozkurt; Erel İçel; Yücel Karakurt; Sümeyye Burcu Ağcayazı; Mahmut Atum (Sakarya Tıp Dergisi, 2019)
Amaç: Anizometropiye bağlı tek taraflı ambliyopisi bulunan olguların retina sinir lifi tabakası (RSLT), maküla kalınlığı (MK) ve gangliyon hücre kompleksinin (GHK) optik koherens tomografi (OKT) cihazı ile değerlendirilip, sonuçların sağlam göz ve kontrol grubuyla karşılaştırılması.