Навчання усного діалогу на уроці української мови методом дискусії. Огляд посібника для основної середньої школи - Олеся Любашенко (Ars Linguodidacticae, 2021)
Публікація є рецензією на підручник «О. Любашенко та О. Попова (2021). Метод навчальної дискусії. Розвиток українського усного діалогічного мовлення школярів: навчально-методичний посібник. Коло». Книга, що призначена для вчителів, студентів та шанувальників української мови, покликана познайомити читачів з дискусією як методом викладання та навчання українського усного діалогічного мовлення в середній школі. Автори переглядають концепцію бесіди на уроці української мови та пропонують діалогічну взаємодію як основний вид навчальної діяльності у процесі розвитку та вдосконалення умінь українського усного мовлення. У книзі розглядаються типові проблеми, з якими стикається більшість вчителів української мови середньої школи, і яким приділяється мало уваги в літературі. Підручник буде корисним вчителям української мови та філологам, які уникають стереотипів у освоєнні шкільної програми