سنتز نانوکامپوزیت ZnO-ZnS و کاربرد آن در تخریب فتوکاتالیستی رنگ آزو - کاوه کلانتری; الهام عسگری (مجله مهندسی شیمی ایران, 2023)
نانوکامپوزیت ZnO-ZnS به روش سل- ژل با پیش‌سازندۀ تیواوره سنتز شد. ویژگیهای نانوکامپوزیت با ترفندهای XRD، SEM، FTIR و UV-Vis DRS ارزیابی شدند. نتایج آنالیزهای XRD و FTIR حضور ساختار بلورین ZnO و ZnS را در نانوکامپوزیت نشان دادند. آنالیز SEM، سنتز فتوکاتالیست را در ابعاد نانومتری تأیید کرد. ساخت نانوکامپوزیت موجب افزایش بازده جذب نور در مقایسه با اکسید روی شد و باند گپ فتوکاتالیست ZnO-ZnS به eV 3 کاهش یافت. نانوکامپوزیت ZnO-ZnS برای تخریب فتوکاتالیستی رنگ آزو تحت تابش نور فرابنفش بررسی شد. میزان تخریب DR80 بعد از 60 دقیقه تابش نور به 76/98 درصد رسید که 40 درصد بیشتر از تخریب با نانوذرات ZnO است. کاهش باند گپ نانوکامپوزیت و انتقال بار مناسب در پیوند ناهمگون ایجاد شده باعث افزایش قابل توجه فعالیت فتوکاتالیستی سازوکاری برای عمل‌کرد نانوکامپوزیت ZnO-ZnS ارائه شد. پایداری نانوکامپوزیت بعد از 4 مرتبه استفادۀ مجدد ارزیابی شد.