POROVNANIE VYBRANÝCH UKAZOVATEĽOV PREPRAVNEJ CHARAKTERISTIKY ŽELEZNIČNÝCH NÁKLADNÝCH VOZŇOV - Jaroslav Mašek; Juraj Čamaj (Perner’s Contacts, 2012)
Príspevok sa zaoberá porovnaním vybraných ukazovateľov prepravnej charakteristiky železničných nákladných vozňov, ktoré môže byť užitočné z pohľadu dopravcov ako aj prepravcov. Medzi vybrané ukazovatele sme zaradili vlastné ukazovatele a ukazovatele maximálneho zaťaženia. Výpočty vychádzajú z východiskových ukazovateľov ložnej kapacity a základných technických údajov o vozňoch.