DEPISTAREA ŞI IDENTIFICAREA FOCULUI BACTERIAN AL ROZACEELOR LA CULTURILE POMICOLE - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte reale si ale naturii, 2016)
Focul bacterian, bacterioza, la pomii fructiferi şi la alte plante rozacee poate deveni devastator în livezi şi, prin urmare, împiedică în mare parte dezvoltarea economică. Multe dintre simptomele focului bacterian pot fi recunoscute imediat după infectare. Prin utilizarea mediilor microbiologice speciale, bacteria Erwinia amylovora a fost izolată din eşanţioane de măr, păr şi gutui infectaţi. Prin teste de inoculare a fost confirmată patogenitatea şi virulenţa acesteia la plantele gazdă. Cuvinte-cheie: foc bacterian, bacterioză, Erwinia amylovora, simptome, virulenţă.