Zotero ve Mendeley ile Atıf Sorunlarının Çözümü - Muhammet Tarakçı (Cumhuriyet İlahiyat Dergisi, 2017)
Makale, tez ve kitap gibi bilimsel çalışmalarda dipnotlar ve kaynakçadaki atıf sorunları hem yazarları hem de bu çalışmaları kontrol eden danışmanları yorabilmektedir. Zotero, Mendeley ve EndNote gibi elektronik sistemler araştırmacıların bu yöndeki zorluklarına çözümler üretmektedir. Bu yazıda atıf sorunlarının çözümü konusunda Zotero’dan nasıl yararlanabileceği hakkında bilgiler verildikten sonra, Zotero ve Mendeley’de kullanılabilecek olan nokta ve virgül ayrımlı iki Türkçe şablon tanıtılmaktadır.