Екологічне інформаційне забезпечення в механізмі екологічної та інформаційної політики України - L. R. Danyliuk (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право, 2024)
В статті проаналізовано поняття інформаційного суспільства, екологічного інформаційного забезпечення, інформаційної політики, екологічної політики, встановлено значення екологічного інформаційного забезпечення при здійснені заходів екологічної та інформаційної безпеки, визначено місце й роль екологічного інформаційного забезпечення в механізмі екологічної та інформаційної політики України. Розвиток якісного інформаційного суспільства неможливий без відповідних правових регуляторів і не повинен відбуватися сам по собі, без державної підтримки. Водночас формування свідомого інформаційного суспільства є запорукою функціонування демократичної держави та її інституцій. При цьому розвинутий інститут екологічного інформаційного забезпечення є основою не тільки екологічної, але й інформаційної, а відтак і національної безпеки.