MARKETINGUL EDUCATIONAL – COMPONENTĂ INDISPENSABILĂ A MANAGEMENTULUI STRATEGIC UNIVERSITAR ÎN CONDIŢIILE NOILOR PROVOCĂRI - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte ale Educatiei, 2014)
În articol sunt abordate avantajele şi beneficiile implementării marketingului educaţional în universităţi ca parte componentă şi absolut necesară a managementului strategic în contextul reformei sistemului de învăţământ din ultimele decenii. Este prezentat un model al analizei SWOT privind activitatea universităţii în funcţie de mediul extern ce prezintă un ansamblu de factori şi forţe aflate în exteriorul organizaţiei, care va conduce la adoptarea diferitelor tipuri de strategii. Cuvinte-cheie: marketing educaţional, produs, preţ, distribuţie, promovare, management strategic.