اثربخشی بازی شهر عشق بر دانش، نگرش و سوء‌پندارهای جنسی در زوجین - زهرا علیزاده; سوران رجبی; محمدکاظم نجفی (فصلنامه خانواده پژوهی, 2023)
پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی بازی شهر عشق بر افزایش دانش جنسی، بهبود نگرش جنسی و سوءپندارهای جنسی در زوجین شهرستان اصفهان اجرا شد. این پژوهش از نوع کاربردی و نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون ـ پس‌آزمون با گروه گواه بود. در پژوهش حاضر، 20 زوج بر اساس ملاک‌های ورود و به‌شیوۀ نمونه‌گیری هدفمند، از جامعۀ آماری مذکور انتخاب شد و سپس به‌صورت تصادفی 10 زوج در گروه آزمایش و 10 زوج در گروه کنترل گمارده ‌شدند و بازی شهر عشق (نجفی، 1395) به‌مدت هشت جلسه برای گروه آزمایش اجرا شد. سپس از پرسش‌نامه‌های دانش و نگرش جنسی و سوءپندارهای جنسی برای سنجش در پیش‌آزمون و پس‌آزمون استفاده شد. نتایج نشان داد که میزان معناداری و اندازۀ اثر برای متغیرهای پژوهش، به‌ترتیب دانش جنسی 001/0 و 36، نگرش جنسی 066/0 و 8، سوءپندارهای جنسی 001/0 و 36 است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می‌دهد بازی شهر عشق می‌تواند باعث افزایش دانش جنسی و اصلاح سوءپندارهای جنسی شود؛ اما بر اصلاح نگرش جنسی تأثیری ندارد. با توجه به اهمیت آموزش جنسی به زوجین به‌وسیلۀ ابزارهای متنوع و جذاب، توصیه می‌شود از این بازی برای آموزش جنسی به زوجین استفاده شود.