Obraz pięknego świata, czyli jak narysować koncepcje filozoficzne - Paweł Polak (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce, 2010)
Recenzja książki: Kosmologia. Obraz świata w nowożytności (Cosmology. The image of the Universe in the Early Modern Times), Krystyna Szymura (red.), wyd. Fundacja dla Uniwersytetu Jagiellońskiego, Kraków 2009, ss. 196.