Kapitálový trh a perspektívy jeho ďalšieho vývoja - Jana Galajdová (Časopis pro Právní Vědu a Praxi, 2006)
Už od histórie sa ľudstvo stretáva s pojmom trh. Základem existencie trhového hospodárstva je trh, ktorý je predpokladom fungovania modernej ekonomiky. Trh je oblasťou ekonomiky, kde dochádza k výmene tovarov a služieb. Poznáme trhy výrobných prostriedkov, tovarov, služieb a jedným z najpremenlivejších a stále sa meniacich je finančný trh.