MOŽNOSTI ZVÝŠENÍ PŘESNOSTI POLOHY GPS BEZ POZEMNÍ INFRASTRUKTURY DGPS A ODHAD POLOHY PŘI VÝPADKU SIGNÁLU GPS - Karel Šimerda (Perner’s Contacts, 2011)
Článek se věnuje problematice zvýšení přesnosti polohy v přijímači GPS bez napojení na pozemní infrastrukturu diferenciální GPS. Popisuje principy vylepšení přesnosti polohy pomocí služby EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay Service). Článek se dále se věnuje principům stanovení polohy, při krátkodobých výpadcích signálu GPS, pomocí senzorů založených na technologii MEMS (Micro-Electro-Mechanical Systems). Zpřesnění polohy je v závěru článku prokázáno vyhodnocením provedených experimentů.