CARACTERISTICI ALE MODULUI SĂNĂTOS DE VIAȚĂ CONTEMPORAN - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte ale Educatiei, 2021)
Articolul reprezintă un studiu teoretic al modului sănătos de viață, abordat din perspectiva și tendințele societății actuale, fiind relevate și caracteristicile acestuia. Or, multitudinea schimbărilor impune adaptarea cât mai rapidă la condițiile sociale, iar acesta trebuie să se realizeze într-un mod cât mai ecologic și benefic pentru sănătate. Cuvinte-cheie: sănătate, educație pentru sănătate, mod de viață, mod sănătos de viață, alimentație echilibrată, acti- vitate fizică, nocivitate profesională, ciclu circadian, odihnă activă, igienă, management al timpului, călirea organismului, factor de risc.