GaAs TEKNOLOJİSİ - Mustafa TEMİZ (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 1995)
Bu çalışmanın amacı galyum-arsenit'in karakteristik özelliklerinin geleceğe ilişkin öneminin gözden geçirilmesidir. Çalışmada galyum-arsenit teknoljisinin halihazırdaki durumunun gerçek bir ifadesi arzedilmekte ve bu geleceğe ait düşünülen büyük ihtimalleri realize etmeye yardımcı olmaktadır. Galyum-arsenit entegre devre teknolojisi tarihi bakımdan geleceğin teknolojisi olarak görülmektedir. Şu anda henüz tam anlamıyla geniş bir uygulanabilirliğe kavuşamamışsa da gittikçe benimsenmekte ve mevcut yüksek-hızlı entegre devrelerin ticari kaynağını oluşturmaktadır. Galyum-arsenit'ten yapılan yüksek-hızlı lojik devreler, hesaplama ve işaret işleme gibi sahalarda ümit vermektedir. Geçen onbeş-yirmi yıl, galyum arsenit teknolojisinin laboratuvardan piyasaya çıkışını sergilemektedir. Bu yenilikler, ilk zamanlarda dijital ve analog uygulamaların her ikisine ait tek bir cihazdan başlayarak zamanla daha kompleks entegre devre cihazlarına geçişteki karmaşıklığın korkunç gelişimini bir arada götürmektedir. Galyum-arsenit devrelerinin karmaşıklık seviyesi ve hızının her ikisinde birden ileriye dönük çalışmalara ait ana prensipleri ortaya koyan hedefler, yeni yayın teknolojisi, münferit haberleşme ve oldukça hızlı bilgisayarlar gibi sahalardaki müşterek gereklilikleri artırmaktadır.