НАГОРОДОТВОРЧА ДІЯЛЬНІСТЬ НАЦІОНАЛЬНИХ УРЯДІВ ДОБИ УКРАЇНСЬКОЇ РЕВОЛЮЦІЇ 1917–1921 РР.: ПРОЕКТИ ТА РЕАЛІЇ - Г. М. Голиш; Л. Г. Лисиця (Український селянин, 2016)
У запропонованій розвідці на основі документальних джерел проаналізовано нагородотворчу діяльність національних урядів періоду Української революції 1917–1921 рр. З’ясовано труднощі перебігу цього важливого в державотворенні процесу та встановлено причини, які завадили реалізації переважної більшості урядових проектів. Подано опис найголовніших суб’єктів нагородотворення та містяться рекомендації владним структурам повернути в ряд державних нагород України орден Визволення та Залізний хрест. Констатовано потребу подальшої розробки на макро- та мікрорівнях на основі документальних джерел проблему нарогодотворчої діяльності національних урядів.