Особливості ліцензійного договору на використання об’єктів суміжних прав - N. H. Pecherova (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право, 2024)
Дана робота присвячена розгляду особливостей ліцензійного договору на використання об’єктів суміжних прав (виконання, фонограми, відеограми, програми організації мовлення). Ліцензійний договір як форма розпоряджання майновими правами на об’єкти права інтелектуальної власності, в тому числі і суміжних прав, визначений як в Цивільному кодексі України, так і в Законі України «Про авторське право і суміжні права». Проте, в Цивільному кодексі України, окрім ліцензійного договору, як форма розпоряджання визначена також і ліцензія на використання об’єктів права інтелектуальної власності (об’єктів суміжних прав). Законодавець згідно положень відповідної статті Цивільного кодексу України розглядає дану форму розпоряджання і як односторонній правочин, і як складову частину ліцензійного договору.