Fonts estadístiques i biblioteques : estat de la qüestió - Montañà Lacambra, Rosa (BiD: Textos Universitaris de Biblioteconomia i Documentació, 2005)
The article examines the current situation of statistical information sources and the role that libraries can play in disseminating them. This sector is immersed in change that has accelerated due to new digital media and the Internet, but at the same time it has suffered from the low level of statistical literacy of the majority of potential users. The discussion begins with an introduction to statistical data: methodological characteristics, producers (sources and agencies); creation and distribution circuits; user needs; and search methods and interfaces. The role of libraries in the purchase, management, and dissemination of this type of material is then evaluated, from basic reference to high-level research.Es presenta l’estat de la qüestió de les fonts d’informació estadística i el paper que les biblioteques poden tenir per difondre-les. Aquest sector està immers en un canvi accelerat fruit dels nous suports digitals i d’Internet, però alhora pateix la baixa alfabetització estadística de la majoria dels usuaris potencials. En primer lloc es fa una introducció a les dades estadístiques: característiques metodològiques; productors (fonts i agències); circuits de creació i distribució; necessitats dels usuaris; mètodes de cerca i interfícies. En segon lloc s’avalua el paper de les biblioteques en la compra, gestió i difusió d’aquest tipus de material, des de la referència bàsica fins a l’alta investigació.