Studentská politologická konference - Miroslav Mareš (Časopis pro Právní Vědu a Praxi, 1995)
Politologie nemá v České republice dlouhou tradici. Až do roku 1990 neexistovaly pro rozvoj této společenské vědy na oficiálni, tedy především univerzitní, úrovni odpovídající podmínky. Po listopadu se na celé řadě vysokých škol objevila politologická pracoviště. Mezi nimi ovšem nebyla dodnes navázána odpovídající spolupráce, která by umožnila případnou výměnu zkušeností.