بررسی درصد فراوانی بیماری von Willebrand در زنان با خونریزی شدید قاعدگی - Fariborz Mokarian; Alireza Sadeghi; Fariba Behnamfar; Arman Soorani; Elham Moazam (مجله دانشکده پزشکی اصفهان, 2018)
مقدمه: شیوع بیماری von Willebrand در بیماران دارای خونریزی شدید قاعدگی، در مطالعات غیر بومی و بسته به جمعیت مورد مطالعه، بین 20-5 درصد برآورد شده است. شیوع این بیماری در ایران تنها در یک مطالعه بررسی شده است. ضرورت در نظر داشتن بیماری von Willebrand در حین برخورد با منوراژی و تشخیص و درمان آن اهمیت فراوانی دارد. روش‌ها: همه‌ی بیماران مراجعه‌کننده با شرح‌حال منوراژی که شامل معیارهای ورود و فاقد معیارهای خروج بودند، وارد مطالعه شدند. فرم رضایت‌نامه از تمام بیماران به صورت کتبی اخذ گردید و پس از ارسال نمونه‌های لازم، درمان دارویی برای آنان شروع شد. جواب آزمایش‌ها ثبت گردید و سپس توسط متخصص آمار و پزشکی اجتماعی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: 186 بیمار مبتلا به منوراژی مراجعه‌کننده به کلینیک‌ها و بیمارستان‌های الزهرا (س) و شهید بهشتی اصفهان بررسی شدند. 44 مورد (4/20 درصد) به بیماری von Willebrand نوع یک و 6 مورد (2/3 درصد) به بیماری von Willebrand نوع دو مبتلا بودند. همچنین، 1 مورد بیماری برنارد سولیر تشخیص داده شد. شیوع و شدت کم‌خونی فقر آهن در بیماران مبتلا به بیماری von Willebrand، 90 درصد و سطح هموگلوبین، 9/8 میلی‌گرم در دسی‌لیتر به دست آمد. 70 درصد بیماران از نژاد قوم بختیاری و 68 درصد حاصل ازدواج فامیلی بودند. 66 درصد افراد نیز از نظر سابقه‌ی خانوادگی معادل‌های اختلالات پلاکتی، مثبت ارزیابی شدند. نتیجه‌گیری: شیوع کلی بیماری von Willebrand در زنان مبتلا به منوراژی، 6/23 درصد گزارش گردید که از شیوع متوسط مطالعات مختلف (5-20 درصد) بالاتر است. شیوع و شدت کم‌خونی فقر آهن نیز در زنان مبتلا به von Willebrand، بیشتر می‌باشد.