Suicidinės rizikos psichodiagnostinio įvertinimo galimybės - D. Gailienė; G. Knabikienė; R. Asminavičiūtė (Psichologija, 2015)
Skirtinguose suicidologiniuose tyrimuose nustatyta, kad savižudybė, kaip taisyklė, yra gana ilgo proceso rezultatas. Todėl, siekiant savižudybių profilaktikos, būtina išskirti patikimus padidintos savižudybės rizikos požymius. Tam bandoma panaudoti įvairius biocheminius, klinikinius, psichodiagnostinius požymius.