ارائه رویکرد تلفیقی مبتنی بر علم‌سنجی و هوش مصنوعی در استخراج الگوی ارزیابی تاب‌آوری زنجیره‌تأمین - مصطفی ضیائی حاجی پیرلو; هوشنگ تقی زاده; مرتضی هنرمند عظیمی (تصمیم گیری و تحقیق در عملیات, 2021)
به دلیل ذات و ماهیت پیچیده و چندجانبۀ تا‌ب‌آوری در زنجیره‌های تأمین، تاکنون طرحی جامع، کامل و همه‌جانبه که اجماع غالب پژوهشگران در این حوزه را دربر داشته باشد، ارائه نشده است. در راستای تلاش برای دستیابی به چنین طرحی، تحقیق حاضر با هدف تشکیل مدل جامع ارزیابی تاب‌آوری زنجیره تأمین با استفاده از رویکرد تلفیقی مبتنی بر علم‌سنجی و روش‌های مختلف هوش مصنوعی بر پایه استخراج دانش از متن انجام گردید. جامعه آماری شامل تمامی مقالات نمایه شده مرتبط با تاب‌آوری زنجیره تأمین در دو پایگاه‌ اطلاعات علمی Scopus و WOS طی سال‌های 2002 تا 2020 میلادی است. در طی انجام سه مرحله پالایش اسناد با رویکرد مرور نظام‌مند، اطلاعات علم‌سنجی و متن کامل مربوط به 346 مقاله استخراج‌ و در فرایند تجزیه‌وتحلیل مورداستفاده قرار گرفت. بهره‌گیری از رویکردی تلفیقی بر پایه علم‌سنجی و کلان‌دادۀ استخراج‌شده از پایگاه‌های اطلاعات علمی، همراه با ابزارهای هوش مصنوعی در استخراج الگوی ارزیابی تاب‌آوری زنجیره تأمین به‌عنوان جنبه نوآوری اصلی این تحقیق می‌باشد که شناخت و تحلیلی سامانمند،‌ دقیق و بدون سوگیری از مبانی نظری تحقیقات در حوزه ارزیابی تاب‌آوری زنجیره تأمین را امکان‌پذیر ساخته است. نهایتاً الگوی ارزیابی تاب‌آوری زنجیره تأمین شامل 4 ساختار اصلی و 25 ساختار فرعی از اسناد مرتبط علمی استخراج گردید.