Labor productivity - shahrnaz mortazavi (مطالعات مدیریت بهبود و تحول, 1993)
این پژوهش در یک سازمان دولتی انجام شد و طی آن رضایت شغلی، تعهد سازمانی و همچنین امنیت شغلی کارمندان از یکسو و ادراک آنان از شیوه های مدیریت از سوی دیگر مورد بررسی قرار گرفت. در این بررسی، از یک مقیاس رضایت شغلی لینکلن بعنوان ملاک اعتبار، از مقیاس تعهد سازمانی پرتر، و همچنین از یک شاخص امنیت شغلی و شاخص های مدیریت پدرانه و ابعاد آن استفاده شد. این پژوهش نشان داد : 1. بین رضایت شغلی، تعهد سازمانی و امنیت شغلی همبستگی قابل توجه وجود دارد 2. کسانی که شیوه مدیریت را پدرانه تر ادراک کنند رضایت و امنتی شغلی و همچنین تعهد سازمانی بیشتری نیز بروز می دهند و 3. مدیریت پدرانه با مشورت با زیردستان، مشارکت دادن آنان در تصمیم گیریها و همچنین با توجه به خشنودی افراد تحت پوشش همبستگی مثبت دارد و با خودکامگی در تضاد است.