Evaluation of self-rated health – information on patients’ unmet needs? - Petek Davorina; Kersnik Janko (Slovenian Journal of Public Health, 2014)
Izhodišča: Samoocena zdravja predstavlja bolnikov občutek lastnega zdravja; vključuje biološke, sociološke in psihološke dejavnike. Pogosto se uporablja v populacijskih raziskavah, osebni zdravnik pa lahko z njeno pomočjo pridobi dodatne informacije o bolniku in njegovih potrebah.