Antropološka obdelava zgodnjesrednjeveških okostij iz grobišča Nin-Zdrijac (Severna Dalmacija) - Marija Štefančič (Arheološki Vestnik, 1995)
Nekropola Nin-Ždrijac je eno najpomembnejših starohrvaških grobišč v Severni Dalmaciji. Antropološka analiza okostij je izdelana na osnovi 251 skeletov iz 8. in prve polovice 9. st. ter 7 okostij, vkopanih v 10. in 11. st. Predstavljena je morfološko-tipololška slika in Penrosova distančna analiza med posameznimi predstavniki ninske starohrvaške populacije.