У відблиску іскри Прометея - Olena V. Yeremenko (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2013)
(рецензія на навчальний посібник: Ткачук О.М. Інтертекст поеми «Кавказ» Тараса Шевченка: прометеїзм в орієнтальному дискурсі. Навчальний посібник / О.М. Ткачук. – Тернопіль: Медобори, 2012. – 131 с.)