ОСОБЛИВОСТІ СТРАХУВАННЯ В СУЧАСНОМУ МІЖНАРОДНОМУ ТУРИСТИЧНОМУ БІЗНЕСІ - Oksana Kuchai (Економіка та суспільство, 2021)
Стаття присвячена актуальним питанням страхування в сучасному міжнародному туристичному бізнесі. Здійснено теоретичне узагальнення основних засад розвитку ринку страхування в туристичній сфері. Систематизовано вітчизняну нормативно-правову базу страхування ризиків у сфері міжнародного туризму. Виділено ключові фактори, які визнаються страховими чинниками у сфері туристичного бізнесу. Представлено структуру найбільш розповсюджених страхових випадків, які мали місце щодо громадян України, які перебували за кордоном в останні роки. Здійснено розподіл окремих країн з найбільшою часткою страхових випадків. Узагальнено найбільш популярні види страхування в міжнародному туризмі. Систематизовано особливості страхування в сучасному міжнародному туристичному бізнесі в умовах розгортання вірусної пандемії COVID-19 та окреслено напрями розвитку страхування туризму в умовах пост’COVIDної економіки.